Share Button

Exista 2 tipuri de proceduri pentru albirea dintilor. Albirea vitala este performata pe dintii ce mai au inca nervi vii.

Cea de tip non-vital, se face pe dintii care au trecut printr-un tratament canal-radacina si nu mai dispun de nervi vii (nervul a fost indepartat). Daca doresti 3D Crest WhiteStrips, intra pe SmileBright.ro.

Albirea vitala.

Cel mai comun tip de albire vitala, foloseste un gel de albire, ce este aplicat direct la suprafata exterioara a dintilor, pentru albirea acestora. Acest produs (gelul) contine concentratii mai mari sau mai mici de peroxid de hidrogen. Albirea dintilor se poate face la dentist sau acasa.

optimizare seo Braila

Cea asistata de catre medicul stomatolog, permite medicului dentist sa foloseasca un gel mai puternic decat cele pe care le puteti gasi in comert, in kiturile de albire. Se pot folosi de asemenea si lumini speciale sau aparatura cu laser ce poate activa acest gel si poate face intregul proces de albire, mult mai rapid.

Procesul de albire la cabinetul stomatologic, dureaza in general, intre 30 si 90 de minute, dar pentru a-l finaliza, vei avea nevoie de cel putin 2-3 sedinte. Numarul de sedinte, va depinde in mod direct de metoda folosita, de cat de severe sunt petele depuse si de gradul de albire la care vrei sa ajunga dantura ta.

Diferitele tipuri de pete, raspund in mod diferit la acest tratament. In primul rand, dentistul va aplica o substanta ce iti va acoperi si iti va proteja gingiile, in timpul tratamentului de albire, asa numita substanta de protectie.

Apoi, va trece la aplicarea agentului de albire, la suprafata dintilor. Unii agenti de albire sunt activati de o lumina laser, de alte lumini speciale sau de caldura directa generata de aceste lumini. Dupa ce se aplica agentul principal de albire, dentistul iti va lumina dantura cu ajutorul acestor lumini speciale.

Daca dintii tai sunt decolorati puternic, dentistul iti poate sugera repetarea procedurilor de albire acasa, cu ajutorul unor gutiere sau benzi de albire, pentru cateva zile sau chiar saptamani. Pentru albirea acasa, dentistul va face anumite poze dintilor tai si va crea o gutiera personalizata care sa se potriveasca perfect pe dantura ta.

Aceasta trebuie sa se potriveasca exact, daca nu se va plia perfect pe mulajul danturii tale, poate lasa agentul de albire sa se scurga si gutiera nu va mai fi la fel de eficienta. O data ajuns acasa, trebuie sa umpli in fiecare zi aceasta gutiera cu agentul de albire dat de catre medicul stomatolog si trebuie sa o porti cateva ore pe zi (3-4 ore).

missgrey.ro

Majoritatea persoanelor care au trecut printr-un astfel de proces, au declarat ca au reusit sa-si albeasca dintii cu pana la 3-4 nuante, in doar o saptamana sau doua. Poti combina de asemenea portul gutierei cu aplicarea benzilor de albire, pe care le poti gasi in comert la diferite magazine. Acestea insa contin un gel cu o concentratie mai mica de peroxid, in concluzie va trebui sa le folositi mai mult timp, pentru a observa acelasi gen de rezultate.