Share Button

Pompele submersibile sunt dispozitivele care ne ajuta atunci cand resursele de apa nu ne sunt la dispozitie asa cum se intampla in sistemul centralizat. Din acest motiv, cade in sarcina noastra sa alegem o pompa submersibila care sa acopere toate nevoile tehnice, mai ales atunci vorbim despre montajul pentru prima data al acesteia.

La ce trebuie sa fim atenti atunci cand alegem o pompa submersibila?

Debitul este unul dintre primele aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere. Din fericire piata abunda in modele de pompe submersibile, iar in ceea ce oriveste debitul, vei putea alege o pompa submersibila 2 mc care sa iti acopere necesarul de apa pentru locuinta ta. Debitul este in stransa legatura cu numarul de utilizatori ai casei, in speta acest lucru se face determinand numarul de robineti aferenti locuintei. Astfel, un debit cuprins intre 1 si 3 metri cubi poate satisface exigentele unei locuinte obisnuite, drept pentru care o pompa submersibila 2 m s-ar putea sa fie exact ceea ce iti trebuie.

Daca ai decis ca vei cauta o pompa submersibila 2 mc, urmatorul pas va fi sa decizi ce pompa cumperi in functie de adancimea fantanii sau a putului forat. In mod normal aceste date se pot afla in momentul in care se face proiectul de dimensionare, un specialist fiind in masura sa le exprime astfel incat tu ca beneficiar sa ai o idee completa cu privire la caracteristicile pe care va trebui sa le indeplineasca pompa.

Modelul pompei este de asemenea important, iar la acest moment vom vedea ca exista nenumarate nume si branduri care produs ci livreaza pompe submersibile. Desi in general pompele straine sunt cele mai dorite, iata ca in ultima perioada si pompele create si puse in opera in Romania par a fi agreate de catre utilizatori. Un exemplu de pompa submersibila 2 mc care poate fi folosita pentru a alimenta o locuinta cu apa il reprezinta pompele submersibile de la Aqua Technica, in speta modelele Torrent. Acestea pot fi gasite in magazinele specializate, iar ofertele de pret sunt mai mult decat convingatoare pentru orice beneficiar.

Datele tehnice ale unei pompe submersibile sunt foarte importante in vederea alegerii, mai ales daca nu esti specialisti. Inlocuirea unei pompe submersibile se face cu mai multa usurinta decat montajul initial si tocmai de aceea este indicat ca in momentul in care facem acest lucru pentru prima data, sa cerem ajutor de la persoane care cunosc in detaliu procesul de conectare al unei pompe submersibile.

Montajul unei pompe submersibile difera de la caz la caz si este indicat sa fie supravegheat de catre un specialist in domeniu astfel incat acesta sa se desfasoare in depline conditii de siguranta. In unele situatii se poate sa fie nevoie si de montarea unui hidrofor, iar in altele nu.

missgrey.ro

Aceste lucruri depind foarte mult de caracteristicile din teren, de nivelul apei, de presiunea cu care poate fi impinsa aceasta, sau chiar de debitul ce poate fi asigurat. De aceea este necesar sa alegem doar cunoscand toate acestea detalii, astfel incat proiectul sa fie un adevarat succes.