Share Button

 Gatitul este o activitate care necesita practica pentru a pastra ordinea, asa ca un sort ar trebui sa fie prezent in fiecare bucatarie. Exista modele cu maneci, legate in talie si ceva mai elaborate, legate in plus la gat. Un sort dublu pentru industria alimentara nu numai ca poate proteja, ci poate fi si un decor.

Sorturile de bucatarie sunt utile atunci cand gatesti sau folosesti cuptorul, deci ori de cate ori exista riscul de a te murdari hainele. Acestea ofera o protectie excelenta si in acelasi timp devin un element decorativ – pot fi integrate in decorul bucatariei sau se pot armoniza cu accesorii specifice, precum bonete si manusi. 

De asemenea, este posibil sa achizitionezi un sort de bucatarie personalizat, cu propriul tau nume sau o imagine amuzanta. Sorturile sunt disponibile in versiuni pentru femei, barbati si copii.

Tipuri de sorturi de gatit

Bucatarii profesionisti nu uita niciodata de un sort de bucatarie, dar nu toata lumea il poarta zilnic. Totusi, este un accesoriu util, iti permite sa eviti patarea hainelor si sa te concentrezi asupra activitatii principale – gatitul sau coacerea.

optimizare seo Braila

In plus, sunt disponibile sorturi decorative pentru femei, cu o croiala si o culoare interesante, care pot deveni un element indispensabil al decorului bucatariei, adaptat la conceptul general, de exemplu, modele realizate din acelasi material ca bonetele si manusile sau chiar cu o perdea in fereastra bucatariei.

Nu este neobisnuit sa gasesti sorturi de bucatarie tiparite, amuzante, care sunt oferite sub forma de mici cadouri (de exemplu, un set pentru ea si pentru el).

Atunci cand alegi cel mai bun sort de bucatar, merita sa arunci o privire mai atenta la taieturile acestuia, deoarece exista multe tipuri disponibile pe piata. Una dintre varietatile unui astfel de accesoriu de bucatarie este cel mai complex model, cu maneci lungi sau scurte, fixate cu nasturi.

Acesta este tipul cel mai des ales de bucatarii profesionisti, numit astazi bluza de bucatar sau gastronomica. Fabricat de obicei din material usor si aerisit, cu o croiala montata, este proiectat pentru a oferi confort fiecarui bucatar. Acest model este ales rar de persoanele care pregatesc mesele acasa.

Sorturile de bucatarie pentru barbati si femei sunt cel mai adesea legate in jurul taliei si in jurul gatului, datorita carora protejeaza atat partea de sus, cat si partea de jos a hainelor. Merita sa le alegi pentru o munca mai avansata in bucatarie (de exemplu, coacerea prajiturilor).

Pentru activitati mai simple, cum ar fi decojirea legumelor sau a fructelor, unde riscul de contaminare este scazut, se recomanda sorturi legate in talie, acoperind doar partea inferioara a tinutei.

Ce sa cauti atunci cand alegi un sort pentru bucatarie?

Sortul bucatarului trebuie sa se potriveasca in primul rand bine, numai atunci isi va indeplini functia. De obicei, legaturile de la nivelul taliei si ale gatului permit reglarea usoara, deci merita sa alegi acest tip de modele. Tipul de material din care este facut sortul este, de asemenea, important. Cel mai bine este daca este gros si durabil, dar suficient de flexibil pentru a nu restrictiona miscarea. Tesaturile trebuie sa fie rezistente la spalare la temperaturi ridicate si la calcare. Modelele din poliester cu un amestec de bumbac si cusaturi intarite functioneaza bine in acest caz.

missgrey.ro

De asemenea, merita sa acorzi atentie elementelor suplimentare, de exemplu buzunare – sunt disponibile modele cu un buzunar mare, precum si cu cateva mai mici. Un sort lung cu buzunare pentru tacamuri pentru gratar este perfect pentru gratar. Protejeaza imbracamintea nu numai impotriva murdariei, ci si impotriva scanteilor.