optimizare seo Braila
Share Button

De-a lungul timpului, uleiurile esențiale pentru aromaterapie dōTERRA s-au stabilit cu proprietățile lor de vindecare, capabile să facă față agenților patogeni virali, bacterieni și fungici. Există numeroase analize clinice care le dovedesc științific proprietățile terapeutice. Dar știai că înainte de a deveni uleiuri aromaterapie, au fost folosite timp de secole în lumea spiritelor?

Cărțile sfinte descriu că uleiurile esențiale erau folosite atât pentru ritualuri, cât și pentru curățarea locurilor. În civilizațiile din Orientul Antic, regii și faraonii s-au asociat cu zeii cu ajutorul uleiurilor esențiale. Răspândirea uleiurilor aromatice era un ritual în ceremonii (consacrare, îmbălsămare etc.), iar zeitățile erau întotdeauna asociate cu mirosuri magice. Uleiurile esențiale erau folosite și de vindecătorii antici – șamani, pentru a îndepărta de oameni „spiritele rele”.

Astăzi trebuie să alungi nu numai răul, ci și să creezi un destin bun cu un ochi limpede, pentru a privi cu ochi noi cerul albastru de primăvară. În același timp ca simbol al eternității, învierii și purificării, uleiurile esențiale de aromaterapie dōTERRA sunt folosite singure sau în combinație pentru a te lega de divin și dezvoltă dragostea și armonia. Iată ce dezvăluie cărțile antice despre uleiurile esențiale sacre.

Aromaterapie cu ulei esenţial de Mir 

Mirul întruchipează dublul simbolism al vieții și morții și dualitatea vieții pământești. Poartă un mesaj de eliberare. Mirul este una dintre cele mai vechi substanțe aromatice vindecătoare. A fost folosit de vechii egipteni pentru ceremonii religioase împreună cu tămâia. În Tratatul privind parfumurile, filosoful Teofrast descrie Mirul fierbinte și arzător. Este considerat de vindecătorii antici un copac divin parfumat. Legenda feniciană spune că pomul smirnă a fost tăiat în jumătate pentru a da naștere zeului Adonis. Egiptenii au asociat Mirul cu energia nopții.

Parfumul său simboliza dualitatea pământească – viață și moarte, zi și noapte, bucurie și durere, sănătate și boală. Se credea că inhalarea aromei de Mir te eliberează de emoții acumulate – furie, durere, tristețe. Mesajul Mirului este mântuirea și vindecarea. Când este inhalat, calmează suferința și anxietatea.

Ulei esenţial de Cedru 

Copac sacru din vremurile biblice, cedrul, ocupă un loc important în viața religioasă ca simbol al puterii. Cedrul este un simbol al incoruptibilității și nemuririi. A fost folosit în ritualurile de purificare. Datorită puterii sale de conservare, egiptenii și celții au folosit extractul pentru îmbălsămarea morților, precum și pentru conservarea papirusurilor.

Se știe încă din cele mai vechi timpuri că aroma și vibrațiile cedrului afectează mintea și conferă putere, curaj, conștientizare și ușurință. Te încurajează să faci ceea ce trebuie atunci când este nevoie de o alegere. Inhalarea uleiului esențial de cedru a fost asociată cu o forță care intră în corp și psihic. Valoarea sa energetică oferă un calm de neclintit. Este util pentru cei care trăiesc în dependență și nu pot spune nu.

Ulei esenţial de Lemn de santal 

missgrey.ro

Un copac sacru din India, care este adesea menționat în cărțile antice sanscrite. A fost un simbol al nașterii și al apariției descendenților. Se credea că inhalarea acestuia deschide plexul solar și permite transferul de energie către chakra inimii – locul iubirii și a relațiilor cu ceilalți. Arborele de santal i-a dat omului dragostea de sine. Lemnul de santal simbolizează pacea și concentrarea interioară și susține meditația.