optimizare seo Braila
Share Button

De ce indragesc oamenii Espresso?

Daca sunteti un bautor inrait de cafea, atunci cu siguranta aveti o opinie cu totul speciala cu privire la cafeaua espresso. Persoanele care adora aroma cafelei proaspete si nu vad alt mod mai potrivit pentru a-si incepe ziua, decat prin a savura o ceasca de cafea, indragesc espresso, insa exista si persoane care pentru care acest tip de cafea nu se numara tocmai printre preferatele lor.

Cu toate acestea, este posibil ca in intreaga lume sa existe mai multi bautori de espresso decat de cafea obisnuita. Mai mult decat atat, espresso este principalul tip de cafea consumat astazi in multe zone ale Europei.

Motivele pentru care exista un numar atat de mare de consumatori de espresso in lume sunt numeroase, iar unul dintre acestea este dat de gustul placut si aroma mai puternica decat a altor tipuri de cafea. Astfel,  o mare parte a persoanelor care consuma in mod regulat cafea apreciaza cafeaua espresso ca fiind mult mai aromata decat cafeaua obisnuita sau cappuccino.

Exista numeroase motive pentru care espresso  poate fi considerat un tip de cafea mult mai aromat, iar unul dintre acestea consta in faptul ca este mult mai concentrata si contine multa mai multa cofeina. De asemenea, multor persoane le place sa sorbeasca spuma care se formeaza deasupra cafelei, iar uneori prefera un pic de scortisoara sau alte condimente, ce ii confera cafelei o aroma speciala.

Un alt motiv pentru care cafeaua espresso este preferata in intreaga lume de un numar mare de persoane este determinat si de gama variata in care este servit acest tip de cafea. Astfel, exista peste 20 de feluri de cafea espresso, pe  care bautorii de cafea le pot alege, in functie de zona in care locuiesc.

Un tip de espresso este Affogato, care se serveste cu inghetata sau vanilie. De asemenea, se poate servi Alexandrino, care se serveste cu lapte condensat si scortisoara, pentru a adauga mai multa aroma cafelei.

missgrey.ro

De fiecare data cand serviti un espresso, serviti un shot de espresso, care cu siguranta va avea un efect puternic asupra dumneavoastra.  Un shot de espresso are intre 25 si 30 de ml, iar persoanele care beau in jur de 2-3 astfel de shoturi se vor simti energice pe toata perioada zilei.

Datorita faptului ca in cei 25-30 ml ai unui shot de espresso se afla mai multa cofeina decat in cafeaua obisnuita, este bautura perfecta cu care va puteti incepe ziua sau chiar pentru un sfarsit de zi plin de energie.

Datorita varietii cafelei espresso, aromei puternice si efectului energizant accentuat ce se pot obtine in urma consumarii unui shot de espresso, este cea mai preferata cafea din intreaga lume. Aceasta bautura este indragita de secole si cu siguranta, va continua sa se numere printre preferatele oamenilor, in special a baturorilor de cafea. Indiferent de tipul de espresso preferat in unele zone, pentru a se prepara un espresso se acorda foarte multa atentie, astfel incat consumatorii sa se bucure de aroma cat mai placuta si intensa a cafelei.

Si daca tot sunteti mari iubitori de cafea trebuie sa stii ca nici macar ramasitele nu trebuie aruncate. Citeste aici ce si cum http://bodygeek.ro/ia-o-decizie-inteleapta-refoloseste-pliculetele-de-ceai-si-zatul-de-cafea-in-alte-scopuri .

Alte stiri actuale :

1. Cafeaua – stimulent al memoriei. Ce spun cercetătorii
2. Cum trebuie să bei cafeaua ca să-i simţi aroma la intensitate maximă
3. O cafea valorează cât o poezie, vineri, de Ziua Internaţională a Poeziei
4. 10 motive pentru care e bine sa consumam cafea
5. La Fântâna intră pe piaţa automatelor de cafea prin achiziţia distribuitorului Lavazza în România