missgrey.ro
Share Button

Primul incarcator de telefon mobil universal a aparut in primele luni ale anului 2011. Este unul dintre accesorii telefoane de maxima importanta, de aceea un incarcator standard pentru toate telefoanele este o reusita deosebita, care poate fi vandut in statele membre ale UE.

Tehnologia pe care se bazeaza acest incarcator universal este un micro USB care a aparut in urma unei initiative a Executivului European si a unui memorandum intre paisprezece producatori de telefoane mobile in luna decembrie 2010.

S-au publicat in decembrie 2010 standardele pentru producatorii de telefoane mobile pentru a incepe introducerea modificarilor de design si de testare pentru incarcatoare, pentru a garanta compatibilitatea incarcatoarelor cu toate modelele de telefoane mobile.

Solicitarea Comisiei Europene a fost ca cei 14 producatori importanti de telefoane mobile sa semneze un memorandum de intelegere, pentru armonizarea incarcatoarelor pentru transferuri de date in UE, iar firmele sunt: Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, Nokia, NEC, Qualcomm, RIM, Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile, Texas Instruments si Atmel.

Acesti producatori au convenit sa introduca noile incarcatoare universale in cursul anului 2011. S-a urmarit si problema deseurilor, pentru ca orice posesor de telefon mobil are incarcatoare vechi pe care nu trebuie sa le arunce oriunde, in scopul protejarii mediului inconjurator.

A existat un mandat primit de la Comisia Europeana, pentru armonizarea standardelor pe care telefoanele mobile trebuie sa le respecte din 2011 pentru transferurile de date compatibile cu incarcatorul universal, pentru organismele de standardizare europene CEN-CENELEC si ETSI (Institutul European de Standardizare in Telecomunicatii).

S-a oferit o solutie pentru incarcatorul universal bazat pe tehnologia care foloseste un conector micro USB, iar pentru telefoanele care nu au interfata micro USB, se foloseste un adaptor, conform cerintelor din memorandumul de intelegere. Comisia Europeana a subliniat ca doar unii producatori ofera incarcatoare cu conector micro USB, dar nu sunt adecvate pentru incarcarea tututor tipurilor de telefoane mobile.

optimizare seo Braila

A fost necesara o dezvoltare a standardelor europene pentru asigurarea compatibilitatii si functionalitatii noilor incarcatoare cu micro USB, doar incarcatoarele care sunt conforme cu standardele impuse de Comisia Europeana sunt considerate ca fiind incarcatoare universale.

In concluzie, poate nu ati stiut cat de mult a fost dezbatuta aceasta problema a incarcatorului universal la nivel atat de inalt, de catre Comisia Europeana, dar cu siguranta, este necesar pentru a se asigura standarde care trebuie respectate strict de catre producatori, in avantajul utilizatorilor unui astfel de incarcator care fiind universal, este mai dificil de garantat o compatibilitate cu toate modelele de telefoane mobile, fara a se urmari aceasta compatibilitate, sau prin masurile absolut necesare de garantare a armonizarii producatorilor de pe piata si informarea cumparatorilor in aceasta privinta, pentru a fi siguri ca daca au achizitionat un incarcator universal nu au dat gres si ca se potriveste la orice model de telefon mobil pe care il folosesc. Folosit deci cu incredere un incarcator universal dupa ce ati aflat ca nu a fost produs pe piata decat cu respectarea unor cerinte atat de precise.