Share Button

70% dintre cumpărătorii dintr-un sondaj recent au declarat că prețurile competitive sunt cel mai important factor care le influențează deciziile de cumpărare. Prețurile se schimbă într-un ritm fără precedent ca urmare a unei concurențe dure și a unei baze de consumatori din ce în ce mai sensibile la prețuri. Pricevent oferă oricărui comerciant un avans în acest mediu extrem de competitiv, oferind informații esențiale echipelor de vânzări, contabilitate și achiziții.

Vânzări

În primul rând, Pricevent îți va oferi un avantaj competitiv. Consumatorii moderni sunt sensibili la preț și pricepuți la tehnologie, două caracteristici care se consolidează reciproc. Nici tu, nici eu nu cumpărăm ceva înainte de o căutare rapidă a prețurilor online, iar clienții nu sunt diferiți de noi.

Utilizând Pricevent în luarea deciziilor de stabilire a prețurilor, îți vei ajuta echipa de vânzări să dezvolte oferte de neegalat pentru a atrage clienți noi în magazinul tău online sau fizic.

Momentul când concurenții reduc prețurile va fi surprins imediat, astfel echipa ta va putea reacționa la timp. Rivalii tăi presupun că reducerile lor în extra-sezon vor trece neobservate, dar vei fi cu câțiva pași înaintea lor. Vei putea să detectezi campania lor la timp și să reacționezi cu contra reduceri înainte ca oamenii să le descopere lor oferta.

Cu toate acestea, pentru a obține succes pe termen lung, ai nevoie de o planificare strategică pe o perioadă îndelungată. Rămâi pe post de observator pentru o vreme și vei descoperi că există modele în comportamentul de stabilire a prețurilor concurenților tăi. Ce produse/ mărci/ categorii sunt cele mai competitive, ce tip de produse includ, durata campaniilor lor de vânzări, vânzările în afara sezonului etc.

Toate aceste informații te ajută în planificarea strategică pe termen lung. Dacă nu poți învinge un concurent pe o anumită categorie, poți lucra pe alta. Pe scurt, ai ocazia să le observi punctele tari și punctele slabe și să dezvolți o strategie în consecință.

Contabilitate

Costurile afacerii se schimbă în timp, iar prețurile tale trebuie să fie flexibile. Atunci când departamentul tău de contabilitate raportează o creștere a costurilor, soft-ul de monitorizare îți oferă informații despre cât poți crește pentru a nu te situa în afara concurenței.

missgrey.ro

Chiar și fără costuri fluctuante, trebuie să testezi în mod continuu diferite prețuri, deoarece toate oferă rezultate diferite. Pricevent îți spune între ce intervale să te situezi în funcție de cerea de pe piață.

Achiziții

Negocierea cu furnizorii nu a fost niciodată ușoară. Știm că ai încredere în membrii echipei tale. Dar puterea ta competitivă nu ar trebui să depindă doar de capacitățile unor persoane. De preferință, business-ul  tău trebuie să aibă o putere de negociere solidă.

Dacă un concurent are un preț de achiziție mult mai bună de la un furnizor, Pricevent îți va raporta acest lucru. Giganții primesc în mod natural cele mai bune oferte, ca urmare a volumului de achiziții, dar acesta nu este un motiv solid pentru ca tu să ai parte de prețuri mai mari la achiziție. Departamentul tău de achiziții poate valorifica datele oferite de Pricevent atunci când negociază cu furnizorii.

În concluzie, indiferent unde dorești să îți poziționezi afacerea, ai nevoie de informații despre prețurile concurenților. Odată ce îi găsești pe toți ceilalți jucători de pe piață, cu Pricevent vei  avea control total asupra poziționării tale și de ce nu, vei ajunge să dictezi tu schimbările la care să se adapteze alții.

„Nouă din 10 business-uri se închid. Planul complet? Creează 10 business-uri!” – Robert Kiyosaki