optimizare seo Braila
Share Button

Formatarea unui telefon presupune stergerea tuturor datelor stocate pe acel device, precum si a informatiilor sub forma de contacte, imagini, fisiere multimedia, etc.

Acestea vor fi sterse complet din memoria telefonului, dar NU si din memoria pusa la dispozitie printr-un card de memorie separat sau chip de memorie inserat in telefon, cu alte cuvinte, datele de pe aceste tipuri de memory-card-uri vor ramane in siguranta si nu vor fi sterse.

Cauti un service Gsm Bucuresti de calitate, la cele mai bune preturi? Viziteaza-i pe cei de la Service-Gsm.ro!

In formatarea device-ului tau, sistemul de operare ca de exemplu iOS, Symbian, Windows sau Android, nu trebuie re-instalate neaparat, asa cum este necesar in cazul computerelor sau laptop-urilor. De cele mai multe ori, sistemul de operare in sine nu va fi afectat, acesta ramanand intact.

Procedura prin care trebuie sa reinstalezi efectiv sistemul de operare pe un smartphone, se numeste de fapt “flashing”, o procedura cu mult diferita de cea a formatarii telefonului. Asadar, nu trebuie sa se faca o confuzie intre o formatare si un flashing.

Multe persoane fac confuzie intre acesti termeni. In general, procesul de formatare se executa cand exista probleme
cu infectiile virusilor.

missgrey.ro

Cele mai comune semne de infectare a unui device de catre un virus (virusare) sunt urmatoarele:
1.    Deschiderea unei aplicatii ia foarte mult timp, cu alte cuvinte procesul este foarte lent.
2.    Telefonul se inchide si se restarteaza singur, fara interventia noastra si asta se intampla destul de frecvent.
3.    Telefonul se blocheaza sau “ingheata” de multe ori pe zi in timpul folosirii, tastele nu mai functioneaza, nu putem accesa meniurile sau diferite optiuni, etc.
4.    Uneori, unele aplicatii si/sau fisiere devin corupte si nu mai pot fi accesate.
5.    Sistemul de operare in sine se misca mult mai greu, decat la o data anterioara, imediat dupa instalare de exemplu sau atunci cand am achizitionat telefonul.

Metoda cea mai sigura de a formata smartphone-ul este urmatoarea:
Deschide meniul smartphone-ului si acceseaza setarile (settings). Vei gasi o optiune pentru resetarea setarilor in acest meniu. Selecteaza aceasta optiune. In acest submeniu vei gasi optiuni multiple:
1.    Reset settings only
2.    Reset all settings / Master reset / Erase all data.

Alege a doua optiune. Device-ul te va intreba codul de securitate, daca ai schimbat codul default din fabrica, introdu-l pe cel nou, daca nu introdu default security code. Daca nu stii codul default, cauta pe internet sau in manualul telefonului, pentru codurile posibile ale modelelor brandului tau de telefon.

Daca ai introdus codul cu succes si a fost acceptat, smartphone-ul va fi formatat. Procedura descrisa mai sus, va sterge toate datele de pe telefonul tau, mai exact din memoria acestuia, dar nu va sterge si datele sau fisierele stocate pe memory card, in caz ca ai introdus unul.

Daca vrei sa formatezi si memory cardul, aceasta actiune trebuie executata separat, dar trebuie sa stii ca datele stocate acolo vor ramane in siguranta, chiar daca ai executat o formatare a telefonului. Daca telefonul a fost infectat cu un virus (a fost virusat), recomandam si formatarea memory-cardului.