missgrey.ro
Share Button

Ultima perioada ne-a acomodat cu lansarea noilor smartphone-uri si totodata a noilor chipset-uri concepute pentru un spor de performanta nemaivazut pana acum.

Iti doresti piese telefoane mobile, la preturi fara concurenta? Viziteaza website-ul AccesoriiGsm.ro.

Competitia intre producatorii de chipset-uri este foarte mare, fiecare companie dorind sa adauge ceva nou, ceva in plus, pentru a fi cu un pas inaintea celorlalti producatori. Iata cateva dintre componentele si tehnologiile care vor aparea pe smartphone-urile din viitor:

Procesoarele next-generation ale celor de la Qualcomm.

optimizare seo Braila

Snapdragon 820 va fi primul procesor folosit de catre Qualcomm pentru arhitectura Kryo (bazata pe ARM) si in acelasi timp, va fi primul procesor ce va folosi platforma proprie a acestei companii si anume Zeroth.

Compania Qualcomm planuieste sa produca cateva modele de test, care vor fi livrate catre producatori si integratori in prima jumatate a anului 2016, la timp pentru a prinde urmatorul val al lansarilor de smartphone-uri si tablete.

Aceasta strategie se aseamana cumva cu cea abordata de Samsung in acest an, acestia alegand sa foloseasca unul dintre procesoarele de creatie proprie (Exynos), pentru modelul de smartphone Galaxy S6.

In luna Februarie, compania a lansat deja cateva modele de noi procesoare pentru smartphone-urile mid-range (din gama medie), inclusiv modelul Snapdragon 620. Acest procesor cu 8 core-uri, integreaza tehnologie LTE avansata si are destula putere pentru filmarea de continut video 4k, la o viteza de 30 de cadre pe secunda.

Primele device-uri care vor contine acest procesor, vor fi puse in vanzare in a doua jumatate a anului. Toate aceste lucruri, nu schimba faptul ca acest mare producator de chipset-uri care este Qualcomm, se confrunta din ce in ce mai mult cu o competitie feroce pe piata componentelor de device-uri mobile, competitorii directi si totodata cei mai mari fiind MediaTek si Intel.

Cei de la Intel, in ciuda tuturor zvonurilor dar si a unor date certe care sugerau un declin in avalansa al acestei companii pe piata smartphone-urilor, nu pare totusi ca ar dori sa renunte definitiv la acest business si se prea poate sa-i vedem foarte curand pe cei de la Intel, revenind puternic pe aceasta piata.

De asemenea, daca Samsung Galaxy S6 si S6 Edge vor avea un succes tot mai mare, compania Samsung va incerca sa introduca procesoarele Exynos si pe alte produse.

Noua tehnologie Neo Edge de la LG.

Producatorii de smartphone incearca la fiecare lansare a unui model nou, sa aduca imbunatatiri ecranului sau display-ului. In general, acestia maresc diagonala ecranului si/sau rezolutia, dar in acest moment nu prea se mai pot face imbunatatiri in acest sens.

In concluzie producatorii vor trebui sa se orienteze la alte caracteristici, cum ar fi grosimea smartphone-ului.

La sfarsitul anului trecut, cei de la LG au declarat ca au in productie un display de 5.3 inch cu o grosime de doar 0.7 milimetri, adica de 3 ori mai subtire decat un card de credit. Aceasta realizare a fost posibila cu ajutorul tehnologiei pe care cei de la LG o numesc “Neo Edge”.