missgrey.ro
Share Button

Alegerea unui caine necesita o multime de timp de gandire, dar dincolo de asta, in cazul in care te-ai hotarat sa faci acest pas, este nevoie, de asemenea, de un plan. Dupa ce ai decis ce tip de caine este potrivit pentru tine, este timpul sa incepi cautarea lui.

Exista mai multe optiuni in aceasta etapa, dar unele sunt mai bune decat altele. Iata cateva sfaturi de la aceasta clinica veterinara Suceava:

Cerceteaza organizatia sau persoana de la care va primi noul caine pentru a stabili daca acestea sunt de incredere. Apoi, du-te si vezi locul unde cainii sunt tinuti pentru a va asigura ca noul animal de companie vine dintr-un mediu sanatos. Va rugam sa luati in considerare adoptarea unui caine in primul rand. Iata cateva surse pentru a te ajuta sa incepi.

Adaposturi de animale. Acestea pot fi locuri de mare atentie pentru a cauta un caine nou. Cu toate ca o multime de astfel de locuri adapostesc caini metisi, de multe ori puteti gasi chiar si un caine de rasa pura. Animalele din adapost au parte adesea de o pregatire prealabila si de socializare, desi unele pot proveni din medii cu probleme.

Discutati cu membrii personalului adapostului si cu voluntarii cu privire la fiecare caine pe care il aveti in vedere pentru a obtine o idee de fond si de personalitate. Puteti incerca, de asemenea, cautarea pe site-uri de adoptie online.

Organizatiile de salvare. Aceste grupuri sunt dedicate pentru a gasi cele mai bune familii cainilor vagabonzi, unele sunt chiar dedicate raselor de caini specifice. Cele mai multe organizatii de salvare pastreaza animalele in centrele de plasament sau la cabinetele veterinare pana cand pot gasi o casa permanenta pentru ele.

Acesti parinti adoptivi au format o legatura cu cainii si va pot spune foarte multe despre istoria si personalitatea lor. Organizatiile de salvare sunt, de obicei, foarte selective, deoarece le pasa mult in a plasa cainii lor in casele corecte, astfel incat fii pregatit sa raspunzi la o multime de intrebari.

Crescatori cu reputatie. Daca alegi sa cumperi un caine de rasa pura, asigura-te ca gasesti un crescator responsabil cu o reputatie buna, unul care ingrijeste animalele si le duce regulat la medicul veterinar. Adresati-va chiar unui cabinet veterinar si altor proprietari de caini pentru recomandari sau pentru a obtine o sesizare dintr-o organizatie de salvare recomandata de catre un club national de canisa.

optimizare seo Braila

Un crescator responsabil ar trebui sa fie dispus sa va arate premisele si sa va spuna despre istoricul parintilor. Cainii adulti si puii ar trebui sa arate sanatosi si plini de viata. Daca nu sunteti confortabil cu crescatorul, nu cumparati un catelus.