Share Button

Ne-am intrebat vreodata cum functioneaza motoarele electrice sau ce anume este un motor? Care este compozitia sa sau cum functioneaza? Sa facem o scurta prezentare despre acest aspect despre care se vorbeste mult, dar intr-un mod superficial al motoarelor electrice.

Un motor electric este o masina care converteste energia electrica in energie mecanica. Dar cum functioneaza? Iata raspunsul – ideea de baza sau principiul de baza al motoarelor este ca acestea cauzeaza interactiunea cu campurile magnetice si conductoarele care poarta curent, iar iesirea este forta. Aceasta forta serveste functionarii motoarelor.

Este vorba despre magneti si magnetism, deci daca aveti cunostinte despre magneti si legile lor, intelegerea conceptului acelor motoare nu este o sarcina grea pentru dumneavoastra. Putine motoare electrice utilizeaza de asemenea forte electrostatice.

Procesul invers, adica transformarea energiei mecanice in energie electrica, este realizat de generatoare cum ar fi alternatorul sau un dinam. Diferite tipuri de motoare electrice pot fi utilizate sub forme de generatoare. Motoarele cu dimensiuni si caracteristici foarte standardizate servesc drept o sursa buna de energie mecanica pentru uz industrial.

optimizare seo Braila

Cele mai mari motoare electrice sunt utilizate pentru propulsarea navelor, a compresoarelor de conducte si a pompelor de apa cu valori in milioane de wati. Motoarele pot fi clasificate prin sursa de energie electrica, prin constructia lor interna, prin aplicarea lor sau prin tipul de miscare pe care o dau.

Prima transformare a energiei electrice in energie mecanica prin mijloace electromagnetice a fost demonstrata de omul de stiinta britanic Michael Faraday in 1821. Acesta a fost principiul motoarelor electrice.

Un electromagnet este un magnet alimentat de electricitate. Acesta este in mod normal creat printr-o bobina de fire prin care trece un curent electric. Prin cresterea numarului de bobine i se adauga mai multa forta.

Aproape fiecare masina are un motor in el. Miscarea mecanica este fie rezultatul AC (Alternate Current), fie DC (Direct Current). Un motor electric simplu are sase parti:
1. Armatura sau rotorul
2. Comutator
3. Perii
4. Ax
5. Magnet de camp
6. Alimentarea cu curent continuu

Gasesti usor online diverse modele de motoare electrice monofazate. Intelegerea functionarii motoarelor electrice va poate ajuta foarte mult in intelegerea functionarii magnetilor, a electromagnetilor si a elementelor fundamentale ale electricitatii. Nu va mai adunati intrebari si griji in mintea voastra, cand sunteti prinsi intr-o situatie in care trebuie sa intelegeti principiul de functionare a motoarelor electrice.

missgrey.ro

Ideea motoarelor electrice nu a fost limitata la aparatele de uz casnic; a fost folosita pe scara larga si in alte intrebuintari datorita eficientei si rezultatelor sale. De ex. masini electrice, pompe, barci, biciclete. Utilizarea sa demonstreaza o functionare usoara si un mediu fara poluare.