optimizare seo Braila
Share Button

Problemele calculatoarelor: cum stii ca ai un virus in sistemAtunci cand ai nevoie de calculatorul tau poti avea surpriza ca el se blocheaza brusc si nu mai poate functiona asa cum trebuie. Diversele defectiuni ale calculatoarelor pot fi rezolvate la un service calculatoare sector 4 Bucuresti, acolo unde poti gasi mereu specialisti care sa redea calculatorului tau functionalitatea pe care o doresti de la el.

Calculatoarele au evoluat extraordinar de mult in ultimul timp, la fel intamplandu-se si in cazul virusilor informatici care ii ataca. In fiecare zi apar noi programe care sa ii combata si actualizari la programele antivirus existente, insa trebuie sa ai mare grija la ceea ce se poate intampla cu calculatorul tau.

Uneori, un calculator poate fi suprasolicitat, se poate supraincalzi sau unele programe sa dea eori atunci cand sunt rulate. Exista, insa, semne care arata ca in calculatorul tau exista un virus. Unele pot fi observate usor, altele sunt mai greu de detectat. Daca observi ca unele comenzi sunt initializate fara ca tu sa faci acest lucru, totul trebuie sa iti dea de gandit.

Sunetele provenite de la unitatea hard disk a calculatorului sunt si ele un semn atipic care poate trage un semnal de alarma. In special atunci cand nu lucrezi la calculator, aparitia acestor semne este un indiciu clar al problemelor existente. In acest caz trebuie sa scanezi calculatorul cu un program antivirus sau sa il duci la un service de calculatoare din apropiere pentru a vedea care este defectiunea si a o remedia.

Uneori, anumite operatiuni executate de calculator necesita un timp mai indelungat decat de obicei, ceea ce reprezinta inca un semnal de alarma care poate arata prezenta unui virus. Chiar si deschiderea unor documente de mici dimensiuni dureaza in unele cazuri prea mult timp, iar cauza este data de infectarea cu un virus.

missgrey.ro

Atunci cand pornesti un calculator operatiunea poate dura mai mult timp, iar programele se pot initializa si ele mai greu. Din calculatorul tau pot lipsi uneori fisiere, in mod inexplicabil. Explicatia este tot existenta unui virus. Chiar si fisierele video si fotografiile pot sa dispara uneori din calculatorul tau, in mod inexplicabil. Mai neplacut este atunci cand din el incep sa dispara fisiere care au legatura cu functionarea programului de operare, ceea ce rezulta in blocarea calculatorului la un moment dat.

Nu numai calculatorul este afectat de virusi, ci si imrpimanta, desigur, in mod indirect. Din cauza virusilor, reteaua prin care ea este conectata la calculatorul tau are probleme si nu indeplineste asa cum trebuie operatiunea de printare. Virusii informatici iti fac caculatorul mult mai vulnerabil in timp, iar aceasta problema trebuie rezolvata urgent daca vrei sa nu fii nevoit sa iti reinstalezi des programul de operare.

In concluzie, asigura-te ca ai un program antivirus cu licenta instalat pe calculatorul tau. Tine minte intotdeauna ca nu orice link primit pe e-mail sau prin alte mijloace trebuie accesat, indiferent de la cine este primit. Iar daca ai un program antivirus, asigura-te ca acesta este deschis tot timpul si se actualizeaza constant.