Share Button

WordPress poate fi folosit foarte usor si de incepatori dar si de avansati.  Este important sa folosim totusi acest CMS in cunostinta de cauza si sa ne documentam considerabil cand vine vorba despre optimizarea corecta.

Daca observati ca adresa URL a paginii dvs. sau a postarii dvs. arata urat iata cum o puteti modifica:

  • In backendul WordPress, accesati ecranul Editare pentru postarea sau pagina pe care doriti sa o editati.
  • Chiar sub titlul, dati clic pe butonul gri “Editati” de langa permalink. Daca in loc de “Editati”, veti vedea un buton care afiseaza “Modificati Permalinks”. Dati clic pe acest buton si dati clic pe butonul radio “Postati numele” de pe pagina “Setari Permalink”. Apoi dati clic pe butonul albastru “Salvati modificarile”. Reveniti la postarea sau pagina pe care doriti sa o editati si ar trebui sa vedeti butonul “Editati”.
  • Cand dati clic pe “Editati”, adresa URL se va schimba intr-o caseta de text, gata pentru a fi modificata. Eliminati caracterele speciale si orice cuvinte care ar putea afecta clasamentul in motorul de cautare. Asta inseamna cuvinte generice precum “a”, “sau”, “in” si “.” Asigurati-va ca separati fiecare cuvant cu o linie (-).
  • Dati clic pe butonul gri “OK”.
  • Dati clic pe butonul albastru “Publicati” sau “Actualizati” pentru a salva modificarile.

Nota: nu este o practica buna sa schimbati permalinkurile dupa ce postarea sau pagina a fost deja publicata. Odata ce pagina sau postarea dvs. sunt live, este posibil ca utilizatorii sa le distribuie, sa trimita link-uri, sa le trimita prin e-mail sau chiar sa le scrie. WordPress exceleaza de obicei la linkurile de redirectionare, dar nu este intotdeauna 100% eficient, iar redirectionarea va poate afecta clasamentul de cautare.

In cazul in care cautati mai multe informatii despre cele mai bune practici privind adresele URL, consultati “Cele mai bune practici pentru adrese URL” de la SEOMoz. Pentru cele mai bune solutii va asteptam pe DoidWebDesign.com.

optimizare seo Braila

V-ati decis in cele din urma sa va duceti afacerea la nivelul urmator cu un site web oficial. Aceasta este o decizie geniala. Este timpul sa incepeti sa va construiti prezenta online. Dar, acum ca negociati cu designeri si dezvoltatori de site-uri web, trebuie sa auziti cateva intrebari confuze despre cum sa construiti site-ul dvs. in HTML, PHP sau sa utilizati un CMS? Ei bine, raspunsul evident la aceasta intrebare este utilizarea unui CMS.

In mod clar, in calitate de proprietar de afaceri, obiectivul dvs. principal ar trebui sa fie acela de a crea un site care sa fie atragator si sa va ajute clientii. Desi, mai important, doriti sa va puteti gestiona si actualiza site-ul fara a fiti prins in detalii tehnice. Si acolo CMS ajunge sa ofere cea mai buna solutie. Inainte de a intra in detalii, sa vedem ce este intr-adevar un CMS si de ce este mai bun decat un site HTML.

Ce este un CMS?

missgrey.ro

Un CMS (Content Management System) este o aplicatie care va permite sa creati, sa editati, sa gestionati si sa publicati continut printr-o interfata grafica de utilizator. Este destul de similar cu aplicatia Facebook pe care o utilizati pentru a publica o actualizare de stare sau pentru a incarca o fotografie fara a fi nevoie sa invatati vreun limbaj de programare.