Share Button

Website-urile sunt la mare cautare in ultimii ani. Nu doar pentru ca totul este mai usor online, ci pentru ca cele mai multe afaceri se dezvolta in acest mediu. O afacere reusita, care ofera servicii sau produse, are un website de prezentare sau un magazin online.

Pe aceste wesbsite-uri sunt prezentate in detaliu produsele precum si serviciile prestate. Pe langa faptul ca un website trebuie sa fie usor de accesat, lizibilitatea textului si viteza de incarcare sunt alte doua detalii de care trebuie sa tii cont inainte de a apela la serviciul de gazduire web.

Web Hosting sau gazduirea web reprezinta modul de a incarca o pagina web sau un site pe internet. Aceasta procedura se face prin intermediul unei companii specializate, cu toata tehnologia necesara ca un site sa functioneze in termeni legali, fara amenintari Malware care pot afecta serverele, dar mai ales sa sa incarce repede.

Incarcarea unei pagini intr-un timp foarte scurt, tine vizitatorii mai mult timp conectati. Acest aspect trebuie sa fie foarte bine analizat, deoarece vizitatorii sunt atrasi foarte mult de aceasta viteza de incarcare.

missgrey.ro

Pe langa serviciul propriu zis de gazduire web, care asigura serverele, acesta mai include si domeniul web. Domeniul web reprezinta numele unic al site-ului. Toate companiile care presteaza servicii de gazduire web, ofera si crearea unui domeniu pentru afacere.

Serviciul de web hosting este alcatuit din 4 elemente. Acestea reprezinta tot ce trebuie sa stii inainte de a apela la serviciul de gazduire web, respectiv:

  1. Gazduire DNS – acest serviciu face posibila transformarea adreselor web in adrese de internet. Acestea sunt cunoscute si sub numele de “adresa IP”. Un site nu poate functiona online fara gazduirea DNS.
  2. Gazduire Web – acest serviciu reprezinta site-ul si cum functioneaza el. Odata cunoscut acest aspect, inainte de a apela la serviciul de web hosting, ia in calcul urmatoarele: viteza serverului, banda de frecventa, update-uri ale site-ului, back-up (copie de rezerva a site-ului), suportul tehnic sa fie in permanenta la dispozitia ta.
  3. Gazduire e-mail – acest serviciu permite trimiterea precum si primirea e-mailurilor site-ului tau. Dupa ce site-ul este facut, trebuie sa ai si o adresa de e-mail asociata cu site-ul tau, de pe care sa trimiti si sa primesti diverse informatii.
  4. Domeniul – acest serviciu, asa cum am spus mai sus, este numele unic pe care afacerea ta online il va detine. Dupa ce ai cumparat numele unic al site-ului, esti proprietarul domeniului si nimeni nu poate avea un nume identic cu al tau. Domeniul respectiv se cumpara pentru o perioada, in cazul in care renunti la el, atunci este posibil ca altcineva sa il aiba.

Toate companiile care se ocupa cu serviciul de gazduire web, ofera trei tipuri de web hosting, respectiv: Shared hosting, VPS hosting si Server dedicat. Fiecare dintre ele au avantaje si dezavantaje, de aceea trebuie sa le analizezi pe toate si ofertele care ti se pun la dispozitie pentru a alege ce este mai bun pentru afacerea ta si cum poti atrage noi clienti.

optimizare seo Braila