Share Button

Probioticele sunt microorganisme vii care pot fi consumate din alimente  fermentate sau suplimente. Din ce in ce mai multe studii arata ca echilibrul sau dezechilibrul bacteriilor din sistemul digestiv este cel care influenteaza starea de sanatate generala a organismului.

Din acest motiv specialistii recomanda ca fiecare persoana sa cumpere un probiotic bun 2020, cu o formula cat mai inovatoare, care sa ajute organismul sa obtina o flora intestinala sanatoasa si coloniile de bacterii de care organismul are nevoie.

Probioticele ajuta la obtinerea unui echilibru sanatos al bacteriilor intestinale si au fost legate de o gama larga de beneficii pentru sanatate. Acestea includ beneficii pentru pierderea in greutate, sanatatea digestiva, functia imunitara si multe altele.

  1. Probioticele ajuta la echilibrarea bacteriilor prietenoase din sistemul digestiv

Probioticele includ bacteriile „bune”. Acestea sunt microorganisme vii care pot oferi beneficii pentru sanatate atunci cand sunt consumate. Se considera ca aceste beneficii rezulta din capacitatea probioticelor de a restabili echilibrul natural al bacteriilor intestinale.

Un dezechilibru inseamna ca exista prea multe bacterii rele si nu sunt suficiente bacterii bune. Se poate intampla din cauza bolilor, a medicamentelor, cum ar fi antibioticele, alimentatiei sarace si din multe alte motive. Consecintele pot include probleme digestive, alergii, probleme de sanatate mintala, obezitate si multe alte efecte pe care nimeni nu si le doreste.

Probioticele se gasesc de obicei in alimentele fermentate sau pot fi luate ca suplimente. Aceste probiotice sunt benefice pentru toate persoanele si nu au deloc potentialul de a face rau organismului.

Atunci cand sunt luate in cantitati suficiente, probioticele pot ajuta la restabilirea echilibrului natural al bacteriilor intestinale. Drept urmare, se vor vedea efecte considerabile asupra starii generale de sanatate.

missgrey.ro

Probioticele pot ajuta la prevenirea si tratarea diareei

Probioticele sunt cunoscute pe larg pentru capacitatea lor de a preveni diareea sau de a reduce severitatea acesteia. Diareea este un efect secundar comun in administrarea de antibiotice. Se produce deoarece antibioticele pot afecta negativ echilibrul bacteriilor bune si rele din intestin. Anumite studii sugereaza ca utilizarea probioticelor este asociata cu un risc redus de diaree asociata cu antibioticele. (

Suplimentele probiotice amelioreaza anumite afectiuni psihice

Un numar tot mai mare de studii leaga sanatatea intestinului de starea emotionala si de sanatatea mentala. Atat studiile efectuate pe animale, cat si cele pe oameni arata ca suplimentele probiotice pot imbunatati unele tulburari psihiatrice grave.

Tulpinile Bifidobacterium si Lactobacillus administrate timp de 1-2 luni poate ameliora anxietatea, depresia, autismul, tulburarea obsesiv-compulsiva (TOC) si problemele cu memoria.

Un studiu realizat pe 70 de persoane care lucrau in domeniul chimic industrial, care erau afectate in primul rand de conditiile de lucru, a durat 6 saptamani, timp in care au fost administrate probiotice. Cei care au consumat 100 de grame de iaurt probiotic pe zi sau au luat o capsula probiotica zilnica au constatat efecte benefice pentru sanatatea generala si ameliorari ale simptomelor generate de depresie, anxietate si stres.

optimizare seo Braila

Avand in vedere toate aceste aspecte, se recomanda consumarea periodica de probiotice, nu doar pentru a reface echilibrul bacterian intestinal ci si pentru sanatatea generala a intregului organism.