missgrey.ro
Share Button

Tratamentele pentru supraponderabilitate implica vizita la un nutritionist. Deoarece a fi supraponderal implica o serie de efecte nocive asupra sanatatii, pe langa faptul ca va veti recupera greutatea normala exista si posibilitatea de a obtine rezultate foarte bune pe mai multe planuri. Iata 5 motive pentru care vizita la nutritionist va ajuta.

Probleme de fertilitate sau planificarea unei sarcini

Intalnirea cu un nutritionist poate fi de ajutor pentru a va optimiza sanatatea pe parcursul conceptiei, sarcinii si nasterii. Va poate oferi indrumari si planuri de alimentatie care va vor spori sanatatea si sanatatea copilului. Acesta este un moment excelent pentru a va asigura ca atat mama cat si copilul au toti nutrientii necesari pentru o crestere si dezvoltare optima.

Tulburari metabolice si de nutritie

optimizare seo Braila

Dupa un diagnostic al unei tulburari alimentare, este usor sa va simtiti coplesit si sa nu puteti face fata. In acest moment dificil, este crucial sa va intalniti cu un profesionist care va poate ajuta pe masura ce va recuperati si va ajutati sa va restabiliti sanatatea.

O tulburare a alimentatiei poate avea multe fete, cum ar fi bulimia sau anorexia nervoasa sau „alimentatia dezordonata” unde o persoana alege sa manance doar anumite alimente cu culori sau texturi specifice. De exemplu, acest lucru poate fi vazut la copiii care au dificultati cu anumite gusturi si texturi noi si sunt descrise de parinti drept alimente refuzate cu desavarsire.

Planificarea meselor

Nutritionistul este cea mai buna solutie daca doriti sa va imbunatatiti dieta si sa invatati cum sa aplicati principiile unui plan alimentar, precum Paleo, Mediteranean, Ketogenic, GAPS, FODMAP, vegan, Protocolul Wahl’s sau orice alta dieta speciala. Internetul este plin de sfaturi, dar uneori multi oameni iau din dieta doar ce le convine.

Performanta atletica

Sportivii care au nevoie de un avantaj competitiv sau doresc sa-si sporeasca performanta trebuie sa se axeze pe aportul nutritional. Cantitatea de energie, macro si micro-nutrientii, precum si timpul de masa pot face o diferenta mare in performanta. Nutritionistul va analiza aportul alimentar si  va oferi un program de mancare adaptat nevoilor proprii atletice si de stil de viata.

Dorinta de a imbunatati obiceiurile alimentare actuale

Fiecare dieta speciala are un impact asupra sanatatii. Trecerea de la o dieta obisnuita la o dieta vegana nu inseamna neaparat ca vei fi mai sanatos. O dieta vegana poate fi mai sanatoasa decat Dieta standard americana (SAD), dar numai daca este planificata in functie de nevoile nutritionale. In caz contrar, ar putea sa lipseasca nutrienti cheie care ar putea duce la deficiente nutritionale.

Indiferent care sunt nevoile  nutritive sau obiectivele tale  sanatate, in calitate de nutritionist, medicul va crea un plan personalizat. Puterea unei diete sanatoase poate schimba cu usurinta viata.

O persoana care gaseste echilibrul alimentar perfect pentru propria persoana se va simti mai energica si mai in forma. In plus, este usor sa luptati cu supraponderabilitatea cu ajutorul unui plan bine pus la punct.

Nutritionistul este cel mai important medic pentru persoanele care risca sa treaca de la supraponderal la obez pentru ca el va sti exact cum sa configureze planul alimentar.