Share Button

Evita hazardele electrice

Toti cei care folosesc diverse scule electrice stiu sau ar trebui sa stie cateva sfaturi despre acestea, sau mai bine zis despre siguranta si asigurarea acesteia. Iata in urmatoarele randuri cateva reguli, unele de bun simt, altele putin mai tehnice atat pentru incepatori cat si pentru experti.

In primul rand daca ai de a face cu scule electrice nu trebuie sa intri in contact cu apa. Apa si electricitatea nu fac casa buna, cel putin nu pentru sanatatea omului.

Pana si umiditatea afecteaza sculele, si pe langa faptul ca ne poate afecta sanatatea, mai exista si riscul defectarii masinariilor, irosindu-se astfel bani; important e sa tinem sculele intr-un mediu uscat, si sa nu fie folosite pe timp de ploaie sau cu mainile ude.

optimizare seo Braila

Verificati daca sistemul electric al casei este bun, daca impamantarea este facuta asa cum trebuie; bineinteles aceste lucruri se fac odata cu constructia in sine, insa daca apar scurt circuite, sau alte astfel de defectiuni este mai bine sa chemati un electrician inainte de a pune in priza scule electrice, cu atat mai putin dintre acelea de capacitate mare.

Asigurati-va ca faceti conexiunea asa cum trebuie, si la voltajul care trebuie; unele echipamente, cum ar fi cele de sudura trebuie conectate la o retea de 380 volti, in timp ce altele la 220; pentru a fi siguri ca totul este in siguranta puteti verifica pe Epinvest.ro

Feriti copiii si ceilalti membri ai familiei, sau orice alta persoana de activitatea dumneavoastra. Fie ca taieti ceva, sudati sau polizati trebuie folosit echipamentul de siguranta atat de persoana care o face cat si de cei / cel ce ajuta, iar privitorii trebuie sa stea la o distanta sigura, astfel se va evita orice accident, iar lucrarea va iesi asa cum trebuie.

Copiii sunt cei mai imprevizibili si mai greu de controlat, asa ca ei trebuie sa fie centrul atantiei, si chiar e bine sa faceti lucrarea cand ei sunt plecati la scoala / gradinita sau la joaca.

Daca aparatul are orice defectiune sau piesa lipsa, indiferent de tipul ei, e mai bine sa nu fie folosita; asta pentru a fi evitata agravarea defectiunii sau chiar unele rani. Cand se constata o astfel de defectiune scula trebuie trimisa la un service autorizat, sau schimbata de catre vanzator, asta daca mai e in garantie.

Acest sfat face parte tot din categoria ‘’sfaturi de bun-simt’’ insa e unul din acele sfaturi pe care romanul le evita, din lipsa de timp, energie, si mai ales bani; preferand sa-si puna siguranta in joc.

Accesoriile sculelor sunt la fel de importante. In primul rand e vorba de cabluri, prin care electricitatea ajunge la echipament. Acestea trebuie intretinute cu grija si la prima avarie trebuie inlocuite sau reparate; cablurile care nu mai au izolatia sau sunt pe punctul de a se rupe sunt un adevarat pericol, in special daca intra in contact cu apa.

Concluzia acestui subcapitol este si concluzia intrgului articol : ingrijiti echipamentul si veti avea parte de o experienta profesionala deosebita, in siguranta totala !

Alte stiri actuale :

missgrey.ro

1. Noi vrem curent! Viata intr-un sat uitat in bezna de autoritati
2. ANALIZĂ Pro şi contra creşterii consumului de curent electric
3. Pană de curent uriaşă în Siria după un atac
4. Furtuna puternica in Franta: zeci de mii de case au ramas fara curent
5. Cursuri gratuite pentru romanii interesati sa-si produca, in regie proprie, curent electric pe acoperisul casei